měšťanský dům

Dům na nároží ulice, obdélného půdorysu na tupoúhlém nároží na hloubkové parcele. Střecha zvalbená, hřeben s delší stranou do Pražské ulice, krytina plechové šablony. Přízemí a jedno nadzemní podlaží. Průčelí v přízemí tříosé v poschodí tříosé. V přízemí čelně vlevo výkladec a vstup do prodejny, rámovaný profilovaným portálem z pískovce při okraji s historizujícím profilem. Čelně vpravo stejný portál se vstupními dveřmi do obchodu, dveře vsazené v portálu, dřevěné, prosklené, mnohotabulkové. Ve střední ose vstupní dveře, dvoukřídlé, laťkové, nové, nevhodné. Portálek kolem dveří pravoúhlý se stejným profilem při okraji jako oba portálky po stranách. Materiál žlutohnědý pískovec. Fasáda členěná jednoduše historizujícím pojednáním lizen a pásové, ploché římsy. bez korunní římsy. trojice oken v prvním poschodí jsou okna zapuštěná, čtyřkřídlá, čtyřtabulková, ven otvíravá, žlutě natřená. Celá fasáda šedá. Nad portálem ve střední ose valený oblouk v omítce ve vrcholu s klenákem. fasáda do ulice Pražské má pět os. V přízemí ve střední ose vstupní dveře, nové, bez portálu, po stranách po dvou čtyřdílných čtyřtabulkových oknech. V patře pět os čtyřdílných čtyřtabulkových oken s poutcem. Pod všemi okny deskový pískovcový parapet, kolem oken jednoduché šambrány, nad praží rovné s výrazným klenákem. fasáda členěná plochými lizénami a plochými pásovými římsami, bez korunní římsy.