měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice s mansardovou oplechovanou střechou souběžně s ulicí. Přízemí podloubí se třemi oblouky a podpěrnými sloupy ze šedého pískovce. Prostřední dva sloupy mají na kulatém, nahoru sbíhavém dříku prstence, postranní sloupy jsou hranaté s prstenci hranatými. Dlažba v podloubí má čtvercové menší dlaždice z teracca. Stlačené segmenty podloubí mají významnou plastickou armaturu a nad ní širokou pásovou římsu, bohatě profilovanou, historizující. První a druhé poschodí je čtyřosé. Okna stejná, na výšku, zapuštěná, dřevěná, dovnitř otvíravá, čtyřkřídlá, čtyřtabulová. Fasáda celá výrazně historizující, těžká, dekorativní. Okna v prvním poschodí s výraznými parapety na konzolách plastické šambrány, supraporty s trojúhelnou oplechovanou atikou na konzolách. Ve 2. poschodí zdůrazněny dvě osy ve střední části třemi polosloupy, žlábkovanými s prstenci a nahoře pseudojónskými hlavicemi s ženskou hlavou jako maskaronem. V dolní části nad konzolami mužské maskarony. Po stranách fasády jednoduché ploché pilastry. nad polosloupy ve druhém poschodí jsou široké ploché kladí přiléhající k široké desce korunní římsy. Nad ní v mansardě výrazný vikýř, po stranách dole s volutami a celkem čtyřmi hranatými pilastry z nich dva a dva odlišné. Po stranách úzká jednotabulová okna na výšku ve střední ose jedno nové jednotabulové okno na výšku. Konzolová korunní římsa vikýře má ve střední části pod sebou vročení 1887 v plastickém provedení číslic. Celá fasáda tříbarevná. Bílá, světle a tmavě okrová. podloubí má tři klenebná pole sklenutá plackami, jednotlivá pole oddělená pasy. Vstup do prodejny ve střední ose, výkladce nové, dřevěné, interiér plochostropý. vstup do domu v čelně levé ose s novými dveřmi, svisle laťkami bedněnými v kovovém rámu - nevyhovujícími.