měšťanský dům

Jedná se o dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele. Do ulice se v přízemí otvírá dvojice silně stlačených segmentových oblouků nesených třemi kamennými čtyřhrannými pilíři s patkami a profilovanými hlavicemi. Archivolty oblouků jsou zdobeny rustikami, ve vrcholu je klenák. Nad každým obloukem podloubí je v obou patrech umístěna dvojice sdružených oken, celkem čtyři osy, okna obou pater čtyřdílná, čtyřtabulová, mírně zapuštěná, dvojitá, dělená poutcem. V 1. patře je pod každým oknem jednotlivě profilovaná podokenní římsa, nad dvojicemi oken je společná přímá nadokenní římsa, profilovaná, nesená konzolkami, suprafenestra s obdélnými vystouplými zrcadly, parapety s vpadlými obdélnými zrcadly. kolem oken jsou provedeny, plastické profilované šambrány. okna ve 2. patře mají profilované podokenní římsy nesené konzolkami vytvořenými v maltě a šambrány stejné jako v 1. patře. Přízemí a 1. patro dělí mohutná přímá profilovaná římsa, nad 2. patrem je vodorovná profilovaná souvislá římsa. Mohutná profilovaná korunní římsa v horní části se sešikmeným čelem. Barva fasády pastelově hnědá, architektonické prvky bílé. Sedlová střecha je pokrytá cementovými šablonami. Podloubí má traverzový strop se zrcadlovými podhledy. V podloubí vpravo je prosklený dřevěný výkladec se vstupem do obchodu, horní 1/3 prosklená, okraje ostění profilované. Vlevo je výkladec stejného členění a profilace, se dvěma vstupními dveřmi do obchodu a do domu tvořícím součást výkladce. Zadní fasáda je hladká, pastelově růžová, obě patra tříosá, okna mírně zapuštěná, čtyřdílná, čtyřtabulová, dělená poutcem, bez šambrán a parapetů. Korunní římsa se sešikmeným čelem. Boční průchod v uličce K příkopu valeně klenutý, uprostřed čtvercový prostup prosvětlující chodby v patrech domu.