městský dům

Řadový patrový dům na severní straně náměstí, pět okenních os, střecha sedlová, krytina keramická bobrovky. Fasáda do náměstí: tři střední okenní osy tvoří nepatrně předstupující rizalit, na okrajích fasády bosované pilastry přeťaté římsou. Přízemí členění: na střední ose portál, v krajních osách ostění bývalých portálů, dnes zazděných, v nich ponechány okenní otvory. Okna dřevěná, dvojitá, šestitabulková, s poutcem a sloupkem, osazená v líci, vnitřní křídla u některých původní - osmitabulková, šambrána spadlá. Okna po stranách půlkruhově zakončená, v rizalitu průběžná pásová bosáž, jinak hladká omítka. Portál půlkruhový v pravoúhlé edikule zakončené vysazenou římsou posazenou nad patrovou římsou. Vstupní vrata dvoukřídlá, s nadsvětlíkem tvaru kruhové segmentové výseče, s příčlemi radikálně se rozbíhajícími, prosklený, od vrat oddělen římsou, v jejímž vrcholu je hlava lva - dřevořezba; vrata dřevěná rámová s šesti výplněmi, v nich dřevořezby s rostlinnými a zvířecími motivy. V patře pět okenních os s okny jako v přízemí, na parapetu a v suprafenestrách ve vpadlých polích jemná štuková výzdoba s rostlinnými motivy, na střední ose had, po bocích lyra, ve střeše vikýř s pultovou střechou (nad střední okenní osou) se čtyřmi okénky jednoduchými pravoúhlými. Objekt o jednom nadzemním podlaží, celkem 3 okenní osy v přízemí tvoří předstupující rizalit, na okrajích fasády hladké pilastry přeťaté římsou. Krytinou objektu tašky bobrovky. Přízemí objektu: okna s vrchním segmentem děleným vodorovnými příčlemi do šesti polí. Pod okenními osami profilované pískovcové parapety, vstupní portál v pískovci. Ve střeše uplatněn pultový, částečně průběžný vikýř nad vstupním portálem (osově nesouměrný), se sdruženými okny (každé okno děleno na tři podélné části). Bohaté štuky v nadokenních římsách a pod okny v parapetních výplních (štuky barevně zvýrazněny, cihlová červeň).