kaple sv. Barbory

Volně stojící neorientovaná stavba čtvercového půdorysu se závěrem tvarovaným do segmentu. Postavená ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou krytou plechem, na střeše je osazen šestiboký sanktusník z pozinkovaného plechu. Omítka z jemnozrnného břizolitu základní plochy okrové, vystupující články v barvě pískovce. Nad vstupním průčelím je prolamovaný štít na profilované římse, která se ze střední části vzdouvá do segmentu. Pod římsou ve štítě oválné okno v profilované šambráně. Okna obdélná, segmentově zaklenutá, v kamenném ostění s ušima a páskou. Průčelí jsou členěna hladkými lesenami, nesoucími korunovou římsu bez profilu. V průčelí kamenný portál zaklenutý segmentem, ostění s páskou a ušima. Ve vrcholu segmentového záklenku je kónický klenák s letopočtem 1754 a monogramem F.H. Dveře dvoukřídlé, diagonální, vlysové, s původním kováním. (Kovaříková 1988)