usedlost

Obdélný roubený patrový dům se sedlovou střechou, krytou pův. břidlicí, nyní eternitem. Hlavní boční průčelí je orientované k Z, hlavní štítové průčelí k J. Střecha nad tímto průčelím je ve středu prolomena dlouhým slezským vikýřem. Boční průčelí je v přízemí děleno do 5 os, levá část je vyzděná, prvá část je roubená s ozdobně vyřezávanou podstávkou. Ve zděné části jsou proražena dvě obdélná okna, dvoukřídlá, dvoudílná, dělená do 6 čtvercových polí, posazená na kamenných parapetech. Střední osu tvoří dveře, dřevěné, jednokřídlé, s původním kováním, jsou vsazeny v hranolovém pískovcovém ostění. Dvě osy vpravo tvoří okna, vsazená mezi sloupky podstávky. Tato, i všechna ostatní okna v roubené části stavby jsou vsazena do ozdobného dřevěného ostění se suprafenestrou ve tvaru trojúhelníku. Okna jsou dvoukřídlá, dvojitá, dělená pouze svisle do dvou tabulek. První patro této stěny je tvořeno 4 okenními osami. Hlavní J štítové průčelí je ve spodní části děleno ozdobnou podstávkou na dvě části, v každé z nich je osově vsazeno okno, v prvním roubeném patře jsou ve stejných osách opět dvě okna. Štít je ozdobně vykládaný fialovou a černou břidlicí, osově jsou v něm vsazena dvě malá obdélná okénka. Druhý, S orientovaný štít je taktéž ozdobně pobit břidlicí, prolomený jedním centrálním obdélným oknem. Přízemí i první patro této stěny je novodobě pobito dřevem. Boční Z průčelí do dvora je v přízemí prolomeno jedním a v patře třemi okny, s nevhodnou zděnou přístavbou garáže.