usedlost

Obdélná patrová budova se sedlovou střechou krytou pův. břidlicí, nyní eternitovými šablonami. Spodní část domu, orientovaná k SZ a Z je zděná, ostatní části stěn a patro je bedněné, místy do vzorů. Hlavní, JV orientované průčelí je v přízemí děleno třemi okenními osami, vlevo s přístavkem v šíři jedné okenní osy, přízemí i patro jsou vodorovně bedněné, v přízemí s jednoduchými obvazy. Okna jsou obdélná, vsazená v ozdobných dřevěných ostěních, v pravé části této stěny s novodobým zasklením, vlevo dělená svisle na poloviny. V patře jsou okna navíc opatřena vyřezávanými suprafenestrami. V patře jsou vsazena opět tři okna, čtvrté je v ose v přístavku, ve štítu jsou vsazena dvě okna, ve vrcholu štítu pak jedno. Přístavba se sedlovou střechou je průčelně orientovaná JZ k cestě, je v přízemí, 1. patře i ve štítě opatřená vždy dvojicí osově vsazených oken. Zděné přízemí, orientované do dvora, je prolomeno 4 okenními osami, druhou osu zleva tvoří jednoduchý vstup do stájí, třetí osu tvoří hlavní vstup s pravoúhlým portálem, v patře nad ním je vyřezávaná zasklená pavlač. Zadní chlévní štítová část je v přízemí dělena do 3 os, patro je podélně bedněné s pilastry, se dvěma okny, v bedněném štítě jsou opět dvě okna, ve vrcholu štítu jedno okno. Na střeše nad podélnou stěnou jsou 2 vikýře se sedlovými stříškami.