kaple sv. Vavřince

Drobná obdélná jednoprostorová stavba se segmentovým závěrem. Loď kaple kryta sedlovou střechou, která je na východní straně zakončena cibulovitou vížkou, na západní straně je osazen kovový latinský kříž. Průčelí kostela zdůrazněno mohutným trojúhelníkovitým tympanonem. Vstup do kaple orámován pravoúhlým ostěním. Nad vchodem byla původně umístěna drobná tabulka, která však v roce 2007 nebyla nalezena. Uprostřed štítu umístěna hluboká nika, ve které byla původně umístěna drobná socha světce. 2007 v nice usazen jednoduchý dřevěný latinský kříž. Původní německý nápis nad vchodem přetřen („Anno 1779 zu Ehren des hl. Laurentius, erbaut nach Schwerer Krieges Not.“) Ve štítě při rekonstrukci kaple napsána datace 1769. Fasáda kaple opticky dělena lizénami a korunní římsou. Ve štítě nika z obou stran rámována pilastry. Loď kostela osvětlují na bočních stranách dvě kasulová okna. Objekt prošel celkovou rekonstrukcí a nachází se ve velmi dobrém stavu. Střecha kryta šindelem. Fasáda žlutá, členící fasádní prvky bílé. Dřevěné prvky (okna, dveře) hnědé. Dveře původní, dvoukřídlé, kazetové. V horní kazetě v obou křídlech dva vejčité otvory. Klika a štítek zámku barokní, přetřen stejně jako celé dveře hnědou barvou. Dveře zabezpečeny visacím zámkem. Interiér kostela jednoprostorový, nad oltářem klenutý. Interiér vybaven dvěma řadami dřevěných lavic. Oltář nahrazen několika obrazy svatých, Ježíše a Panny Marie. Vlevo od kaple stojí na hranolovitém podstavci kovaný kříž, který patří ke kapli. Kaple slouží svému účelu a pravděpodobně bývá pravidelně navštěvována.