obytné stavení

Dům je zděný z opuky, hladce omítaný, bílený, nad přízemím se sýpkovým patrem. Střecha sedlová, s polovalbou, krytá bobrovkami na husté laťování, na nádvorní straně plochý vikýř tvaru volského oka. Štítové průčelí má v přízemí vpravo dvojici oken a při levém nároží 1 okno. Sýpkové patro se v průčelí neprojevuje žádnými otvory, je zde pouze asymetricky umístěná nika tvaru konchy, patrně pro nedochovaného světce. Štít se širokým, taškami krytým podlomením je prostá svisle bedněná, laťovaná lomenice se sdvěa drobnými obdélnými větracími okénky. Obdobné provedení (vyjma niky) má i zadní štítová stěna. Dvorní fasáda je členěna v patře rytmem ležatých sýpkových okének a v zadní polovině doplněna v patře svisle bedněnou pavlačí, se dvěma vstupy s dřevěnými zárubněmi. Pod ní se uplatňují okénka chléva a vstup.