venkovská usedlost

V centru obce u hlavní silnice stojí částečně podsklepený dům úhlového půdorysu okapové orientace s mohutným jednopatrovým arkádovým portikem. Kolmo na portik navazuje ustupující přízemní křídlo s klenutým vjezdem. Fasáda tohoto křídla je prolomena dvěma pravoúhlými dvojitými okny. Segmentově klenutý vjezd byl zbourán a znovu postaven při generální opravě v roce 1995. Portikus je členěn podloubím neseným třemi sloupky s hladkým dříkem s entasí a oble profilovanou patkou i hlavicí.. Nároží portiku jsou bosována, v patře dvě pravoúhlá okna dvojitá v šambráně, lichoběžníkový štít s podlomením a valbičkou je prolomen jedním pravoúhlým oknem. Boční fasády portiku jsou prolomeny po 1 pravoúhlém okně v patře. Hospodářské křídlo s arkádovým náspím bylo postaveno při generální obnově v roce 1995 jako replika. Dům je opatřen sedlovou střechou s valbičkou. Interiér s ústřední průchozí síní je řešen jako dvoutraktový. Křížové klenby v přízemí.