socha sv. Jana Nepomuckého

V parku před budovou fary je umístěn na čtvercové kamenné základně sokl s hranolovou základnou, dříkem ve spodní části konvexně tvarovaným a v plochách zdobeným rytým kasulovitým rámem; a s vyloženou profilovanou deskou, na níž spočívá nízký plint se sochou sv. Jana Nepomuckého. Světec je zobrazen v podživotní velikosti s dynamicky nakročenou pravou nohou, díky čemuž nabývá postava esovitého prohnutí. Svatý Jan Nepomucký je oděný v obvyklém kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. V levé ruce drží velký kříž s korpusem Krista, břevno přidržuje pravou rukou, hlavu natáčí k pravému rameni. V přední části kamenného podstavce se v rytém kasulovém rámu torzálně dochoval devítiřádkový sekaný latinský nápis v písmu novověké kapitály a minuskuly, původně s chronogramem.