sousoší sv. Anny s Pannou Marií

Sousoší sv. Anny s Pannou Marii je osazeno na dvakrát odstupňované podnoži čtvercového půdorysu, která je završena ořímsovanou deskou. Vsazený hranolový podstavec s profilovaným soklem je ve střední části zdoben zapuštěným obdélným polem, v němž je vytesán nápis: WENCL / SSTROMAI / ANNO / 1791. Podstavec završuje profilovaná římsová deska nesoucí plintus vlastní sochy. Sv. Anna s fyziognomií staré ženy, oděna do zřaseného šatu a s pláštěm kryjícím hlavu, sedí na dobové židli. U její pravé nohy stojí děvčátko Panna Maria v bohatě zřasených šatech, vytvářejícími vpředu hluboký mísovitý záhyb. Panna Maria ukazuje prstem pravé ruky do knihy položené na kolenou sv. Anny a její prostovlasá hlava vzhlíží nahoru, avšak pohled sv. Anny je mírně pootočen doprava, směřuje čelně. Sv. Anna drží Marii svou pravou rukou kolem ramen a levicí přidržuje knihu. Plášť, do něhož je sv. Anna oděna, je pod krkem svázán dekorativním uzlem a v místě, kde splývá přes její pravé koleno, se elegantně zalamuje. Zadní strana sochy je opracovaná, sokl je ve střední části zdoben hladkým polem vymezeným sekanou linií. Sedící postava sv. Anny je rovněž na zadní straně s propracovanými proporcemi a detailním ztvárněním dobové židle s nízkým lehce zvlněným opěradlem.