kostel Narození Panny Marie

Jednolodní obdélná stavba s poněkud užším presbytářem uzavřeným mírně vypjatým segmentem, po jeho severní straně původní gotická věž se sakristií v přízemí. Stěny zevně členěny lisenovými rámci, loď osvětlena z každé strany dvěma segmentově zaklenutými okny, v presbytáři jedno okno v jižní stěně. uprostřed jižní strany kostela obdélná vstupní předsíň s půlkruhovým vchodem s mříží a se sedlovou střechou krytou taškami, kryje obdélný vstup s pravoúhlým kamenným ostěním s uchy. Na západním průčelí obdélný barokní štít členěný dvojicemi lisén, s obdélným okénkem uprostřed, podepřený po stranách křídly s konkávně prohnutými stranami, a ukončený nahoře trojúhelníkem. Před průčelí představěna patrová vstupní předsíň, která kryje hlavní vchod s kamenným ostěním s pasy nesoucími půlkruhový záklenek. Vchody do předsíně z obou bočních stran s kamennými ostěními se segmentovými nadpražími. Hranolová věž má kamennou trnož s okosenou vrchní hranou a nad přízemím gotickou páskovou římsu s výžlabkem mezi dvěma proužky (v současnosti zaomítáno). V přízemí z východní strany obdélné okénko s hladkým kamenným ostěním, zamřížované. V prvním patře je každé straně úzké, střílně podobné okénko. Druhé patro je poněkud užší, oddělené opět římsou. Uprostřed každé strany druhého patra obdélné, půlkruhově zaklenuté okno. Ve střeše na jižní a severní straně barokní štítek s hodinami. Střecha věže stanová, krytá dříve prejzy, nyní plechem, nahoře s kovovým štítkem. K západní straně věže a severní stěně kostela přistavěna čtvercová přízemní předsíň s pultovou střechou, obdélným vchodem s ostěním na západní straně, segmentově zaklenutým oknem na severu a vedle něj se segmentově zaklenutým vstupem na schodiště do věže (bez ostění). Na severní straně lodi kostela zazděný boční vchod, s obdélným kamenným portálem s uchy.