venkovský dům

Jednopatrový dům, je konstrukčně spojen se sousedním domem čp. 4, na jehož ustupující část navazuje. Průčelí je v přízemí na osu prolomeno pravoúhlým vchodem v šambráně s obdélnou štukovou supraportou s horizontálním geometrickým členěním. Dveře novodobé. Subtilní kordonová římsa člení fasádu horizontálně. V patře jsou dvě pravoúhlá šetitabulková okna osazená v štukové šambráně a se suprafenestrou členěnou stejně jako supraporta. Fasáda je rámována hlazenými kanelovanými lesenami. Omítka plochy vstupního průčelí domu je hrubá. Profilovaná korunní římsa nese zvalbenou střechou, která kryje i sousední dům čp. 4 a také bobrovka kryje střechu kompaktně s plochami vedlejšího domu. Boční fasáda je hladká, prolomená dvěma pravoúhlými šestitabulkovými okny v líci fasády v přízemí a dvěma v patře. Do dvora je přistavěno přízemní křídlo s průčelím do boční uličky, prolomené asymetricky umístěným pravoúhlým vchodem a dvěma pravoúhlými okny ve špaletě. Místnosti v přízemí jsou řazeny za sebou do hloubi dvora, valeně klenutá síň, následuje kuchyně s hliněnou podlahou, v zadní části schody do patra, kde jsou z valeně klenuté chodby přístupné dvě místnosti s trámovými stropy. V chodbě jsou stopy zazděných otvorů do vedlejšího domu. Materiál: cihla, nepálená cihla, kámen, omítka, krytina bobrovka