hospodářský objekt

Ve východní frontě navazoval za bývalým obecním úřadem chlév a kolna, dnes zbořeno. Dochována je bývalá maštal, navazující na jihu na zbořený chlév s kolnou. Maštal má ve dvorním průčelí keramickou koňskou hlavu. V půdní nadezdívce je seník. Střecha sedlová. Na jihu přiléhá k maštali stodola. Střecha sedlová. Ve dvorním průčelí je datace 1923 a iniciály JMH (Jan a Marie Holečkovi). Na jihovýchodě přiléhá ke stodole mladší přízemní přístavba. V západní frontě usedlosti od stodoly směrem k severu jsou v místě zbořených přístřešků na obvodové zdi sousední usedlosti napsána data 1891 a červen 1897. V severozápadní části dvora se nachází patrové stavení s bývalými chlévy (původně údajně ovčín) v přízemí a se špýcharem v patře. Chlév se špýcharem byl v jižní části této budovy, severní část tvořily komory, aj. Střecha nad objektem není jednotná. Nad částí s chlévem je střecha pultová (tvořící sedlovou střechu ve spojení s přilehlým stavením sousední usedlosti). Zbylá severní část budovy má sedlovou střechu. Na severním štítu je datace 1892.