venkovská usedlost

Areál usedlosti tvoří: - Hlavní obytná severovýchodní budova. Jednopatrový objekt s trojdílnou dispozicí. Interiéry jsou klenuté. Hlavní průčelí šestiosé. Střecha valbová. Klasicistní objekt patrně ze 30. let 19. století. Severně přiléhá okrouhlá novostavba restaurace "Bastila". - Brána s brankou v ohradní zdi. Jižně od hlavní budovy je segmentově zaklenutá kamenná brána s drobnější brankou pro pěší. Jižně pokračuje úsek zdi. - Zahrada (parc. č. 68) s ohradní zdí. Rozlehlá zahrada leží západně od zástavby. Zahrada je ohraničena kamennou zdí (dnes nevhodně opravenou); v jihozápadní části je ve zdi zazděný vjezd. - Plocha dvora (parc. č. 67, 69). Dvůr je na jihu, západě a na severu obestavěn hospodářskými budovami. Od památkové ochrany (ve smyslu nemovité KP) těchto hospodářských objektů bylo upuštěno r. 1985 (viz poznámku).