krucifix

Pískovcový kříž vysoký 5 m nacházejcí se před kostelem. Na podstavci reliéf Bolestné Panny Marie se sepjatýma rukama, po stranách voluty a feston. Kříž má krátká ramena, tělo Krista je hubené s poměrně velikou hlavou, bederní rouška tvoří u pravého boku uzel s cípem. Nad reliéfem Bolestné Panny Marie je odstupňovaná, zvlněná římsa s holubicí (Duch svatý), na zužujícím se nástavci na přední straně je lebka, hnáty a had. Nad tím hlavy andílků, v kruhovém terči je pak zobrazeno Srdce páně. Na soklu podstavce na přední straně dochován dekorativní obdélný rámec s uchy, na němž je těžko čitelný německý nápis. Na zadní hladké straně podstavce mělká vpadlina po nedochované nápisové desce, pod ní vyryto vročení 1819. Okolo kříže stojí jednoduchá pískovcová balustráda z hranolových sloupků, zdobených mělkými rámci s vykrojenými rohy. Balustráda má obdélný půdorys s mělce vydutým čelem.