měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům ze smíšeného zdiva, omítnut bílou vápennou omítkou. Průčelí bez štítu o čtyřech okenních osách, bez vertikálního členění. Horizontálně členěno pásovou rustikou v přízemní části, kordonovou římsou mezi přízemím a prvním patrem a jednoduchou korunní římsou. Pravoúhlá okna členěna na 24 tabulek ve čtyřech okenních křídlech, osazena v profilovaných šambránách s parapety odlišného profilu v prvním a druhém patře. Vstupní kamenný portál s půlkruhovým záklenkem s okosením. Vlevo půlkruhový vstup bez ostění.V prvním patře vystupuje z průčelí poloválcový arkýř s kuželovou střechou krytou břidlicí. Otevřen třemi velkými okny dělenými na šestnáct tablek ve čtařech okenních křídlech. Vyrůstá z figurální konzoly kuželovitou patkou nesoucí jónské sloupky obtočené vinnou révou. Parapetem prochází patky sloupů s reliéfy s rostlinnými motivy. Parapetní výplně zdobí znaky Ladislava Velena ze Žerotína, Jana Rennera z Putzingu a Marky Klotzmanové v Reichenau s nápisy a letopočtem 1598. Dvorní průčelí bez štítu, omítnuté vápennou omítkou bílé barvy, bez architektonického členění, o pěti okenních osách. Pravoúhlá okna typu T. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžně s průčelím, krytá eternitovými šablonami. Dvůr zatravněn.