ohradní zdi s bránou

Ohradní zdi (oplocení) zahrady se vstupem (na pozemcích parc. č. 174/1, 174/2, 175). Hlavní vstupní brána (na pozemku parc. č. 173). Do dvora se vstupuje od východu zděnou bránou s půlkruhovým záklenkem s vrcholovým klenákem. Římsa nad vjezdem je vyklenuta do stlačeného oblouku, stříška kryta prejzy. Po stranách je brána ukončena nárožím se štukovou bosáží. Při vjezdu jsou osazeny nákolníky ze sliveneckého mramoru. Původní vrata se nedochovala (plánována výroba repliky podle dostupných analogií). V pravé horní části brány je dochována oválná destička s domovním číslem a jménem majitele: "Cislo: 29. Joz: Kratochvil." Severně a západně od zástavby kolem dvora navazuje rozsáhlá zahrada, která je směrem k návsi ohraničena omítanou zdí, členěnou štukovými poli a pilířky. Severně od obytné budovy je mezi dvěma pilířky s čučky nová kovářsky zpracovaná brána. Na ploše nynější zahrady byl původně výběh pro ovce. Zahrada je ohraničena zdí také na západě.