sýpka

Přízemní, roubená, dvouprostorová stavbu z borového dřeva, obdélného půdorysu o rozměrech cca 23,3 x 9,4 m, je delší osou orientován ve směru JZ - SV. Podezdívka, která vyrovnává nerovnost terénu, je zbudována z kamene (pískovce) a dozdívána cihlami. Pod podlahou je volný prostor. Hlavní vchod (původně jediný) je uprostřed SZ strany skládanými dveřmi, s prkny klasovitě uspořádanými. V JV stěně v SV části a v SZ stěně v JZ části prkenné dveře. Novodobé šoupací dveře v SV části SZ stěny. Ve stěnách obdélná okénka našíř, zachovány mříže ze zkřížených nasekávaných pásů. V interiéru se při příčné dělící stěně zvedají přímé schody na půdu. V dělící stěně prkenné dveře. V přízemí podlaha dřevěná, trámový strop podpírán sloupy nesoucími osový střední trám. Ve V nárožní části novodobě vyčleněná prostora, na stěnách i stropě vlnitý plech. Střecha je valbová mansardová, se zachovaným profilovanými trámem pod horní částí střechy. Krov je hambalkový se stojatou stolicí. Střecha je kryta eternitovými šablonami položenými na prknech; původní krytinou byl patrně šindel.