měšťanský dům

Jednopatrový dům s atikovým patrem na hloubkové parcele. Fasáda je do ulice Cihlářovy dvouosá s hladkou omítkou. Okna patra, osazená do lištových ostění, dělí šest tabulek. Okna atiky byla dříve osazena do plochých ostění a opatřena žaluziovými okenicemi. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa a nad atikou završuje průčelí profilovaná korunní římsa. Přízemí je vpravo prolomeno druhotným pravoúhlým vstupem s výkladcem, původní vstup vlevo je opatřen polokruhově zaklenutým portálem s pískovcovým profilovaným ostěním. Bývaly zde jednokřídlé dřevěné dveře s vstřícnou skladbou bednění, v současnosti nové prosklené dvoukřídlé provedení. Zadní průčelí je porušenou přístavbou schodiště ve Farní ulici, které patří k domu v Cihlářově 9. Omítka zadního průčelí zcela opadala a odhaluje cihelné zdivo objektu. Jsou zde dvě okenní osy s půlenými okny v patře a malými šestitabulkovými nad nimi.