městský dům

Jednopatrový dům. Hlavní průčelí, obrácené do ulice Farní, nepravidelně tříosé. V přízemí v první ose klasicistní segmentový portál s profilovaným ostěním a lichoběžníkovým klenákem. V klenáku je reliéf stylizované vegetabilní kartuše. Kamenné články jsou natřeny hnědou fasádní barvou. Dveřní výplň dvoukřídlá s profilovanými hranami s klapačkou v podobě polosloupu s volutovou hlavicí. Na každém křídle nad sebou seřazena tři zrcadla. Okna s jednoduchými plechovými parapety mají šestidílné výplně s vyklápěcí horní třetinou. Průčelí členěno nad přízemím horizontální profilovanou římsou a nad patrem vysoce plastickou korunní římsou s bohatou profilací. Omítka hladká, béžová, okna bez šambrán, zasazená do fasády hladce, sokl a ostění dveří v tmavě hnědé barvě. Střecha sedlová, orientovaná hřebenem souběžně s průčelím, pokrytá eternitovými šablonami. Dvorní průčelí dvouosé s omítkou neurčité barvy a novými typovými třídílnými okny, zasazenými do fasády hladce. Bez dalšího architektonického členění.