kaple výklenková se sochou P. Marie

Volně stojící barokní kaplička se sochou P. Marie. Zděná z kamene, omítnutá hladkou štukovou omítkou. Architektonické prvky kamenné, pískovcové. Kaplička výklenková s konkávně vybranými bočními stěnami. Průčelí výklenkové, v nice umístěna v životní velikosti socha P. Marie. Průčelí členěno po stranách niky pilastry s korintskou hlavicí a završeným profilovanou římsou se štítem, ve vrcholu s kamenným krucifixem, po stranách štítu se sochami andílků. Socha P. Marie Immaculaty v životní velikosti v bohatě řaseném splývavém rouchu se sepjatýma rukama, stojící na zeměkouli s hadem s jablkem v tlamě. Nad hlavou svatozář s hvězdami. Socha stojící na nízkém podstavci s reliéfem znázorňujícím vyhnání Adama z ráje. Mezi trnoži pilastrů reliéf Zvěstování P. Marie. Pod ním nápis: "Leta Panne 1741 tato/ kaplička vystavěna s pomoci/ boži nakladem geho Iann/ Witwara souseda zdegssiho". Na soše zbytky barevné polychromie.