stodola

Bedněná stodola (pouze západní zeď a část zdi severní jsou kamenné) na obdélném, velmi protáhlém půdorysu zaujímá severovýchodní část areálu usedlosti. Je složená ze tří částí zastřešených společnou sedlovou střechou: je zde zděná kolna, vlastní stodola s průjedním mlatem a pernami a nejvýchodnější (zřejmě dodatečně připojený) díl. Jižní průčelí (orientované do dvora) je v celém rozsahu bedněné. Zcela vlevo (na západní straně) jsou umístěna dvoukřídlá vrata do zděné části (zřejmě s funkcí kolny). Po úseku bednění bez otvorů následují dvoukřídlá vrata (vedoucí do mlatové části), která mají v pravém křídle samostatné vstupní dveře. V dalším úseku bednění jsou v hodní části dvě obdélná šestitabulková okna. V další části (která by mohla být připojená dodatečně), která má úroveň podlahy posazenu níže, jsou dvoukřídlá vrata. Východní štítové průčelí má v pravé části vrata, nalevo od nich dva obdélné okenní otvory. V horní části stěny jsou drobná větrací okénka. Ve štítu, který je také svisle bedněný, jsou dvě obdélná okna. Severní průčelí je zčásti (asi čtvrtina) zděné z lomového kamene, zbylá část je bedněná. Je členěno pouze dvoukřídlými vraty průjezdného mlatu. Západní štítové průčelí je zděné z lomového kamene, bez otvorů. Štít je svisle bedněný ze vzájemně se překrývajících prken, s jedněmi podávacími dveřmi. Střecha je sedlová, krytá cementovými drážkovými taškami šedé barvy. Závětrné lišty jsou dřevěné.