socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová plastika postavená na dvoudílném podstavci umístěném na čtyřech kamenných stupních. Podstavec má konvexně vypnuté čelo s oválnou rollwerkovou kartuší s vypouklým zrcadlem a volutová boční křídla s dekorem listovce. Je ukončen profilovanou římsou, na níž je nad kartuší zavěšen oválný medailon s erbem Pražmů z Bílkova věnčený vavřínovým věncem. Světec stojí v kontrapostu pravé nohy na obláčcích, kolem nohou se vznášejí postavy andílků (pravý s knihou) a andílčí hlavičky. Světec je oděný do kněžské kleriky a rochety, přes ramena má přehozenou mozettu. Pravou rukou přidržuje na prsou kříž, levou držící biret si opírá o bok. Kolem hlavy kovová svatozář se 7 hvězdami. Na zadní části podstavce vytesán letopočet 1727.