socha sv. Josefa

Na čtyřikrát odstupněném hranolovém podstavci stojí střední soklová část. Na čelní straně zdobí sokl kartuše složená ze dvou palmových ratolestí svázaných k sobě. Je završena korunkou a uvnitř nese reliéf se znakem Žalkovských (ratolest se žaludy) a pánů z Lipé (zkřížené ostrve). Nad kartuší je jednoduchá římsa a nad ní na vyšším plintu osazena socha sv. Josefa. Světec je oděný ve vrcholně barokně zprohýbané a rozlámané drapérii. Kontrapost tvoří vystrčené pravé koleno a zpola zahalenou dětskou postavu Ježíška světec drží na levé ruce. Pravou si hraje s drapérií u Ježíškovy nohy a zároveň drží pozlacenou palmovou ratolest. Hlavy obou postav působí jako pozdější doplňky. Oba mají ve vrcholu hlav zasazeny pruty pozlacených svatozáří ve tvaru slunce.