ohrazení čestného dvora

Čestný dvůr na severní straně vymezuje pilířový plot se sochami a s osově umístěnou branou. Ohrazení je komponováno na zvlněném půdorysu. Tvoří je zděné pilíře pročleněné vpadlými poli se zaoblenými kouty, ukončené jednoduchou římsou a sešikmenou krycí deskou. Na pilířích jsou osazené sochy - ve střední části alegorie čtyř ročních období a po stranách alegorie dvanácti měsíců. Některé ze soch byly nahrazeny kopiemi. Socha alegorie Léta je kopií z roku 1905, sochy alegorie Březen, Duben vznikly jako kopie pravděpodobně ve 20. či 30. letech 20. století, alegorie Července, Září, Listopadu jsou výdusky z roku 1990 a 1992. Zbytky originálu sochy alegorie Březen jsou provizorně uloženy v zámecké konírně, fragmenty sochy alegorie Duben v současnosti leží na podlaze zámecké kaple. Originály soch alegorie Červenec, Září, Listopad Jaro a Podzim jsou uloženy v dobrých podmínkách v hlavní zámecké budově (Mušlový pokoj). Kratší tříosé úseky pilířového plotu spojují nároží bočních křídel zámku s objekty špýcharu a konírny. Na pilířích na východní straně jsou osazeny torzálně dochované kamenné vázy.