domek zahradníka

Domek zahradníka se nachází při oranžérii jihovýchodně od zámku. Přízemní dům na obdélném půdorysu s podélnou osou S - J je krytý valbovou střechou s keramickými taškami bobrovkami a drobnými vikýři typu volská oka. Dům je zděný z pohledových neomítaných cihel, pouze západní zahradní průčelí je omítané. Fasády jsou symetrické se vstupem na střední osu v obou delších průčelích. Východní hlavní průčelí je pětiosé s dvojicemi oken po stranách, boční fasády jsou dvouosé. Dvoukřídlá tabulková okna jsou osazená v líci fasády. Na jižní stranu domu navazuje malý dvorek vymezený ohradní zdí se segmentově sklenutým vjezdem v průčelí a hospodářským stavením na západní straně. K západní straně domu přiléhá zahrádka ohraničená laťkovým plotem.