boží muka

Raně barokní boží muka stojí na severním okraji vsi Oslov, podél komunikace směr Zvíkov. Zděná omítaná sloupová boží muka vyrůstající z mohutného krychlového soklu. Nepravidelně válcový dřík je ukončen krychlovou lucernovou nástavbou. Zděná omítaná sloupová boží muka vyrůstající z mohutného krychlového soklu. Zkosenými horními hranami se hrubě omítaný sokl připojuje k nepravidelně válcovému pokřivenému dříku, ukončenému dvojitou hladkou římsou. Na římsu dosedá hladce omítnutá krychlová lucernová nástavba v osách stěn prolomená malými obdélnými, trojúhelníkovitě ukončenými nikami. Lucernu ukončuje opět dvojitá cihlami krytá římsa, z níž na každé straně vyrůstá malý trojúhelníkový štítek na hraně krytý cihlami. Mezi štítky je umístěn hranolový soklík nesoucí prostý kovový kříž.