dům

Dům je situovaný po západní straně hlavní vstupní brány do parku. Přízemní dům s půdním polopatrem, postavený na obdélném půdoryse s podélnou osou V - Z, kryje valbová střecha s keramickými taškami. Pravidelné pětiosé průčelí člení půlkruhově sklenuté vysoké niky (slepé arkády) s okenními osami. Nároží zdobí masivní omítková bosáž. Okna jsou dvoukřídlá tabulková osazená v líci fasády s přímými bohatě profilovanými římsami. Stejně je řešená i boční fasáda při bráně. Zadní fasáda orientovaná do parku je architektonicky nečleněna. Dům je nepodsklepený. Jeho východní část, v rozsahu čtyř os hlavního průčelí, je disponována jako příčný dvoutrakt. V západní části je řešen jako kolmý hloubkový jednotrakt.