náhrobek Bohumila Kubišty

Dvojhrob s odstupněnou střední krycí deskou a šířkovou deskou s reliéfem a nápisy na dolní části obvodu a na deskách přisazených k bokům. Pod deskami zřejmě dodatečné kubizující pískovcové kvádrové urny (západní je starší). Mělký reliéf se sedící postavou črtajícího genia (umělce), v pravém dolním rohu ve vpadlém poli vystupující signatura F.B.// Pod reliéfem reliéfní nápis OBSÁHNOUTI ŽIVOT SILNÝM TAHEM//. na soklu ve dvou zapuštěných polích reliéfně vystupující nápis AKAD. MALÍŘ BOh. KUBIŠTA SETNÍK 1. ČSL. DĚLOSTŘ. PL./ 21.8. 1884 + 27. 11. 1918//. Na východní postranní desce v zapuštěných polích RODINA/ KUBIŠTOVA/ Z VLČKOVIC/ STEJSKALOVA/ ZE ZDECHOVIC//. Na západní desce: RODINA/ CHARVÁTOVA/ Z KUKLEN/ KNEJPOVA/ Z HRADCE KRÁL./ HALÁMKOVA//. Na západní urně reliéfní nápis v zapuštěném poli: JARMILA/ HALÁMKOVÁ/ 1908 1970// Na východní urně reliéfní nápis v zapuštěném poli: VĚRA/ HALÁMKOVÁ/ 1924 2016//.