kostel sv. Anny

Jednolodní cihelná omítaná stavba, vystavěná kolmo k uliční čáře, zevně na obdélném půdorysu s odsazeným čtvercovým presbyteriem a dvouvěžovým průčelím obráceným k jihu do náměstí. Na západní straně k presbytáři přiléhá obdélná sakristie a přilehlý úsek chodby. Exteriér: Jižní průčelí je trojosé, členěné pilastry, vyrůstajícími z vysoké podnože členěné pásovou bosáží. Pilastry jsou dvouvrstvé, mají vysoké hranolové sokly a ionské hlavice, ploché kladí s hladkým vlysem a zalamovanou bohatě profilovanou římsou. V podnoži v bočních osách jsou okna v kamenných ostění s odsazeným segmentovým záklenkem, uchy a kapkami a barokními mřížemi, křídla oken původní, barokní. Na ostění navazuje mohutný dvouvrstvý štukový klenák s kapkou uprostřed. Ve střední ose vstup v kamenném pravoúhlém ostění s uchy a klenákem, dveře dvoukřídlé, kazetové s původním kováním. V pásu mezi sokly pilastrů jsou niky se sochami: uprostřed nad vstupem sv. Anna s Pannou Marií, po stranách dva andílci se štíty a nápisy (levý těžko čitelný, pravý: pater caeli patri). Architektura niky s mušlovitou konchou je provázána s parapetní čabrakou okna nad ní. V pravé ose nika se sochou sv. Antonína Paduánského a sv. Františka z Assisi. Edikulová okna jsou v krajních osách vysoká a úzká, ve střední širší a nižší, se segmentovými frontony a barevným nepůvodním zasklením. Nad hlavní římsou vystupují po stranách věže s nízkým dvoustupňovým trnožem, členěné pilastry a zakončené římsou uprostřed půlkruhově vzdutou. Mezi věžemi nižší štítek s proskleným ciferníkem hodin zakončený segmentově vydutou římsou. Ve stejné úrovni jsou ve věžích zvonicová půlkruhově zakončená okna s novodobými žaluziovými výplněmi. Věže zakončují nízké mansardové báně s hrotnicemi a makovicemi, oplechované. Střecha kostela sedlová, na presbytáři valbová, krytina pálená, sanktusník nad presbytářem oplechovaný. Boční průčelí západní je kryto chodbou kláštera, nad ním oválná okénka. Východní průčelí má vysoká okna v kamenných šambránách s půlkruhovým zakončením, též v presbytáři. Zhruba uprostřed je zazděna pamětní deska Jana Hostivíta Pospíšila. Kromě věží nejsou boční průčelí členěna pilastry. Na severním průčelí nepatrně vystupující široký střední rizalit a vysoko oválné okénko.