městský dům

EXT: Jednopatrový řadový dům bez štítu nejspíše spojil dvě starší budovy, které stály vedle sebe. Fasáda je rozčleněna na dvě poloviny, při čemž pravá část mírně ustupuje dozadu a je oddělena od levé širokou lizénou. Vstupní průčelí je čtyřosé, okna jsou sdružená po dvojicích a zasazená do společné štukové šambrány s ušima. Jsou pravoúhlá ve tvaru T. Ve středních dvou osách jsou nad nimi trojúhelníkové suprafenestry a v okrajových polích rovné úseky říms. Horizontální členění domu zajišťuje sokl s profilovaným okrajem, natřený šedou barvou, výrazně profilovaná kordonová římsa, parapetní římsa, římsa nad prvním patrem a profilovaná podstřešní římsa se zubořezovou částí a profilací. Mezi dvěma posledně jmenovanými římsami jsou oválná okénka do podstřeší. Dům má zelenou omítku doplněnou bílými architektonickými prvky. V přízemí je v první ose segmentově zaklenutý vchod, ve druhé dřevěný výkladec s dveřmi, ve třetí dvě okna tvaru T a v poslední segmentově zaklenutý výkladec s dveřmi. Dvorní průčelí je poměrně nepravidelně posázeno okenními a dveřními otvory. Je zde připojen novodobý přístavek dílen a nad ním ve hmotě domu zasazená dřevěná prosklená pavlač. Dvůr je zatravněn. Střecha je sedlová, krytá pálenou krytinou. Krov hambálkové konstrukce s dvojitou stojatou stolicí.