rozhledna Babylon

Tato nejstarší kamenná rozhledna Moravy situovaná v lese na Zeleném kopci cca 2,5 km jihovýchodně od obce v nadmořské výšce 491,3 m n. m. byla zbudována ve formě obranné věže z lomového kamene a cihel. S každým dalším poschodím se průměr jejích stěn zmenšuje. Věž je založena na čtvercové základně s mohutnými nárožními opěrnými pilíři, které dosahují až do výše prvního patra. V nadpraží hlavního vstupu je osazena deska s datací a se jménem stavebníka Haugwitze. Horní část věže (od druhého patra) je založena jako oktogon. V posledním, třetím poschodí, které slouží se svými osmi okny jako rozhledna, je nástěnná malba znázorňující osm iónských sloupů, které nesou iluzívní kupoli. Nad jejich hlavicemi jsou beraní hlavy (erbovní zvíře Haugwitzů) spojené biedermeierovskými girlandami. Na iluzívní kupoli stropu jsou zobrazena znamení zvěrokruhu. Závěr tvoří osm polí s motivem lyry a věnce. Během prusko-rakouské války v roce 1866 byla signální věž zmenšena o jedno poschodí a je vysoká 40 m. Lze předpokládat, že se jednalo o bezpečnostní opatření na ochranu Vídně, neboť bylo možné, stejně jako ještě dnes i ze snížené věže, rozeznat za jasného počasí její světla.