kašna (u zámecké restaurace)

Při silnici proti zámecké restauraci se nachází terasová zídka z žulových kamenů, která se zvedá v stupňovitý štít, na jehož spodním stupni jsou osazeny sochy sedících lvů držícími kartuše. Na horním stupni je zužující se soklík s festony a s koulí. Ve valeném výklenku pod štítem je osazena mramorová kašnička. Nad čtyřbokou nádržkou s profilací a paprsčitě uspořádanými oblouny je umístěna deska z růžového mramoru s výklenkem s andílkem, který chrlil vodu. Po stranách jsou plastické figury se spirálovitě a šroubovitě stočenými končetinami a na jejich prsou je rouška s lidskou tváří. Ve výklenku pod hlavičkou andílka je převrácená rytá číslice čtyři s křížkem vyrůstajícím z písmena M, s letopočtem 1589. Výše je osazen medailon z růžového mramoru s reliéfem jelena a psa nebo vlka.