stará bourárna

Halová stavba na podélném půdorysu, krytá plochými střechami. Má formu trojlodí s převýšenou střední lodí, zajišťující větrání a osvětlení budovy. Plášť budovy je zděný, krov dřevěný. Vstupy byly umístěny ve štítových stranách. Okenní otvory byly uzavřeny segmentovými záklenky, okna byla užita průmyslová s rastrovým členěním a kovovým rámem. Členění fasád odpovídalo dobovému pojetí průmyslové architektury: dvojí barevnost režného zdiva, bohatý architektonický detail říms, záklenků, atik apod. Budova byla značně upravena: byly přeformátovány vstupy ve štítových stranách, zazděny okenní otvory, objekt byl obestavěn přístavky. Při obnově objektu byl vyměněn krov a přístavky odstraněny. Původní okna a vstupy nebyly obnoveny.