kaple sv. Kříže

Kaple sv.Kříže: Jednolodní obdélná stavba s vykrojenými nárožími, s užším trojboce uzavřeným presbytářem a za ním v ose polygonální sakristie. Boční stěny lodi i presbytáře členěny nárožními lisenami, stěny lodi jsou jednoosé, s velkým oknem se segmnentovým záklenkem, s šambránou s ušima dole i nahoře. Presbytář ze severní a jižní strany s jedním drobnějším obdélným segmentově uzavřeným oknem. Hlavní průčelí trojosé, rozčleněné lisénami, s obdélným vchodem a profilovaným ostěním s ušima, nad kterým je trojúhelně zalomená nadpražní římsa. Nad vchodem je velké půlkruhově zeklenuté okno s šambránou. Průčelí je završeno římsou, nad ní se zvedá kopie zaniklého barokního štítu s volutami po stranách, a trojúhelným vrcholovým frontonem. po stranách štítu dva soklíky s plastikami andílků, uprostřed štítů je nika s konchou, ve které je socha světce v kněžském oděvu s kvadrátkem v levé ruce Sv. Jan Nepomucký . Střecha kaple je sedlová, nad presbytářem valbová, krytášindelem. Při rekonstrukci znovu proveden i dřevěný sanktus s lucernou a cibulovou bání, krytou šindelem. Sakristie přistavěná v ose za presbytářem je šestiboká, se stěnami členěnými nárožními lisenami a s profilovanou hlavní římsou. V severní, jižní a východní stěně je drobné okénko se segmentovým záklenkem, rámované šambránou. Vchod zevnitř kaple v závěru presbytáře. Střecha valbová, krytá šindelem.