venkovský dům

Zděné stavení obdélného půdorysu, kratší stranou a štítem do ulice. Podezdívka z pískovcových kvádrů. Přízemní stavba. Na východní stranu zděný přístavek s pultovou stříškou, sedlová střecha stavení krytá eternitem. Na jižní stranu v přístavku i ve stěnách domku velká okna na šířku. V přístavku dvoudílná v domku trojdílná. Okna dřevěná, zapuštěná, dovnitř otvíravá. Vstupní dveře do přístavku dřevěné, svisle bedněné, tmavohnědě natřené s mosaznou historizující, ale novou klikou. Průčelí do ulice má jedno okno ve střední ose, zapuštěné, dvoukřídlé, dvoutabulové. Dřevěný štít, svisle bedněný, spáry olaťkované, štít dvoutupňový, horní část oddělena od dolní prknem s obloučky. Dvě malá okénka na výšku, dvoukřídlá, čtyřtabulová, ven otvíravá, nahoře štítu kruhové malé okénko s jednou tabulí. Strana západní ze 2/3 roubená a z 1/3 zděná. V roubené části 1 třídílné okno na šířku, nově vyražené a 1 okno menší, na výšku. Ve vyzděné části 1 okno na svislém obednění.