měšťanský dům

Třípatrový městský dům na hloubkévé parcele obdélného půdorysu, se sedlovou střechou pokrytou šablonami pozinkového plechu. Vnitřní prostory domu nejspíš ze 20. let 20. století, popř. mladší, z památkového hlediska nehodnotné. V levé části přízemí prostorná plochostropá chodba, plochostropá je i pravá část přízemí a patra, dům není podsklepen. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otevírají tři segmentové oblouky loubí nesené hranolovými pilíři s přesazenými deskovými hlavicemi a kvádrovými patkami. Na hlavicích jsou posazenykvádrové podpory oblouků loubí. Oblouky mají výrazně profilované archivolty ve vrcholu s klenákem. Patra všechna čtyřosá, okna zapuštěná, čtyřdílná čtyřtabulková, s hladkými šambránami při vnějším okraji s páskem - průběžné po výšce 1. a 2. patra. Přes výšku 1. a 2. patra průběžné lizény s hrubými plochami, mezi okny 1. a 2. patra obdélná, pyramidově stoupající, štuková zrcadla, nad okny 2. patra hladká obdélná zrcadla. Pod parapetními deskami oken 1. i 2. patra rovněž obdélná zrcadla, v 1. patře se zdrsněnými plochami, ve 2. patře hladká. 3. patro odděluje profilovaná římsa, na níž sedí okna s hladkými šambránami při vnějším okraji s páskem, okna stejná jako v nižších patrech. Suprafenestra oken 3. patra tvoří pyramidově se zvedající štukový dekor vybíhající ze šambrány. Desková korunní římsa. Fasáda hrubě omítnuta, bílé barvy, lizény a zrcadla v červenohnědém odstínu. Loubí plochostropé. V levé části podloubí dvoukřídlé laťované vstupní dveře, v pravé prosklený výkladec - oboje druhotné. Zadní průčelí hladké bez architektonického členění, čtyřosé, okna dvoudílná dvoutabulková. V přízemí zadního průčelí druhotné vstupní dveře a tři jednodílná typizovaná okna. Korunní římsa chybí - přiznána zhlaví krokví, barva fasády zadního průčelí světle okrová.