pomník obětem I. a II. světové války

V ohybu silnice po levé straně ve směru Suchovršice - Úpice se nachází pomník obětem 1. a 2. světové války. Na vymezeném, zhruba trojúhelném pozemku, který je oběstavěn do svahu segmentovou kvádrovou zídkou zakončenou parapetními deskami, jsou navršeny nepravidelné kameny spojené cementovou mazaninou ve spodní části, hoření části a nepravidelným hrotitým balvanem. na této kamenné mohyle jsou upevněny dvě granitové desky, hoření o rozměru 70 cm x 45 cm, spodní o rozměru 40 cm x 50 cm. Na hoření desce nápis: " 1914 - 1918 / PADLÝM HRDINŮM / k 10. VÝROČÍ NAŠÍ SAMOSTATNOSTI / " pod nápisem 27 jmen obětí. Spodní deska s nápisem: " KVĚTEN 1945 / " , uvedena 2 jména obětí, dále : " MY DALI VLASTI ŽIVOTY / VY DEJTE JI LÁSKU /. " Písmo versálky, ryté, povrchově vystříbřené. Okolo květinová výzdoba, upraveno.