socha sv. Alžběty na podstavě

Skulptura volně stojící v parku. Materiál - jemnozrnný pískovec pískové barvy. Obdélníkový sokl - 1x0,6 m. Podstavec spočívá na jednom stupni. Na mohutném jednoduchém podstavci stojící postava sv. Alžběty v životní velikosti udílející almužnu mrzákovi. Mohutný zužující se podstavec bez výraznějších ozdob - pouze v čelní části v jednoduché kartuši je umístěn text. Nad profilovanou římsou podstavce stojí na nízkém soklu socha světice. Světice je oděna do šatů s přehozenou pláštěnkou s bohatou drapérií, stojí na levé noze, pravá je pokrčena. Celé tělo se mírně uklání na pokrčené pravé noze vpravo, pravá ruka udílí mrzákovi sedícímu na kameni almužnu. Světice má na hlavě korunu. Nápis na čelní straně podstavce: humanistická minuskula "Oroduj za nás/ svatá Alžběto/ abychom hodni/ učinění/ ?/ byli/ zaslíbení Kristových. Socha původně umístěna u mostku přes Rokytku na rohu ulice Záhorského.