socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Jihovýchodně od kostela, v lipové aleji při staré cestě od kostela k zámku ve Smiřicích. Na 2 m vysokém podstavci umístěna na soklíku socha stojícího světce v životní velikosti. Materiál: pískovec. Podstavec je třístupňový s volutovými boky a konkávně vypjatou římsou uprostřed se vstřícnými volutami. Na čelní straně dříku reliéf znázorňující shození Jana Nepomuckého do Vltavy - z kamenného mostu s věžovou bránou. Kolem světce v reliéfu 4 zbrojnoši, nad nimi oblaky s andílky. Socha znázorňuje prostovlasého světce v obvyklém kanovnickém rouchu s pravou nohou nakročenou, v pravé ruce drží krucifix, v levé knihu s položeným biretem. Kolem hlavy zlacená svatozář s pěti hvězdami. U nohou světce ryba, na soklíku sochy na čelní straně kartuše s reliéfem jazyka ve svatozáři, po bocích sochy na volutových konzolkách bývali 2 andílci, z nichž se zachovaly jen 2 kovové trny. Zadní strana podstavce hladká, zadní partie sochy modelována.