socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Trojboký sokl s odstupňenou patkou, s volutami se střapci přistavěnými na hranách a s římsou se segmentově vypjatými středy stěn (ve vypnutí se sbíhají dvě volutky). na přední stěně soklu obdélný rámec s nápisem: ANNO QVO/ PRAGA FES/ TVM SANCTI/ FICATIONIS E/ IVS DEBITA PA/ TRIAE REVEREN/ TIA PERECIT. Na boční straně nápis: DECIMA SEXTA/ OCTOBRIS VOTIS/ EREXIT/ IN DNO DEFUNCT/ PERIL DNs CAROL/ FER. DOBRZEN/ SKY DE DOBRZE/ NITZ. Na boční straně vpravo nápis: ET ILLIVIS BENE/ DICTIONEM PIE/ SIBI EXPETIVIT/ SUPERSTES VIDUA/ PERIL DNa ELIZA/ TIER DOBRZEN/ SKY A NA NATA STRA/ KIANA DE NEDABI/ LITZ. Na soklu se zvedá umělé skalisko, na němž uprostřed stojí sv. Jan Nepomucký v kněžském rouchu s kvadrátkem na hlavě. Má nakročenou pravou nohu, hlavu skloněnou k pravému rameni a zbožně pohlíží na krucifix ve svém náručí. Po stranách u jeho nohou sedí na skalisku dva andílci, kteří pohlížejí vzhůru na světce. Andílek vlevo drží v rukou plaketu nečitelným reliéfem, andílek vpravo přidržuje u své levé nohy ležící vědro, z něhož vytéká voda.