socha sv. Anny na podstavě

Pískovcová socha v životní velikosti na podstavci, stojí na konci obce vpravo při silnici na Starý Bydžov, před vilou čp. 1905. Od silnice v mírném svahu k ní vede kamenné schodiště o třech stupních. Podstavec se skládá z hranolového soklu s pravoúhle vykrojenými nárožími, jeho horní část má barokní profilaci, konvexně prohnutého středu ze stran s připojenými stojatými volutami, s vykrajovaným nápisovým polem a z bohatě profilované římsy, jež je uprostřed stlačeně půlkruhově vydutá. Ryté rámce se objevují i na bočních stranách, tvořených těly volut, bez nápisu. Socha světce stojí na vlastním soklíku, ve volném, lehce rozevlátém rouchu, levou ruku si drží na srdci, pravou objímá kolem ramen dětskou postavu (P. Marie), prostovlasou, v řasnatém rouchu. Nápis na čelní straně podstavce, sedmiřádkový vtesaný, kapitála s většími literami chronogramu.