měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům hloubkové dispozice s průčelím bez štítu o třech okenních osách. Fasáda omítnuta zelenou barvou se světlejším tónem architektonických prvků. Přízemí je prolomeno dvěma pravoúhlými otvory vchodů s osazeným novodobým výkladcem vlevo a dvoukřídlými dveřmi vpravo. Oba otvory mají odhaleno lištové pískovcové ostění. Nad vchodem probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou navazuje pásová rustika, zakončena další subtilnější kordonovou římsou s profilací. Dvanáctitabulková okna patra jsou osazena do úzkých štukových lištových šambrán a mají přímé suprafenestry. Fasádu završuje masivní profilovaná kordonová římsa. Dvorní průčelí je také tříosé se čtyřtabulkovými okny ve dvou řadách. Má růžovou omítku a završuje ji prostorově výrazná korunní římsa bez členění. Přízemí prolamují dva vyosené otvory – vpravo segmentově zaklenuté okno (nedělené) a vlevo pravoúhlý vstup do domu s novodobými kovanými dvoukřídlými dveřmi. Dvorek zatravněný. V zadní části parcely navazuje zadní dům, obrácený do Kostelního náměstí. Pravou hranici parcely odděluje vysoká zeď, zděná z lomového kamene, kde jsou osazeny ostění bývalých okenních otvorů – vpravo nahoře širší ostění a pod ním úzké hrotité okénko střílnového typu, obě z červeného pískovce a vlevo část hladkého ostění okna ze žlutého pískovce. Sedlová střecha domu je orientovaná hřebenem souběžně s průčelím a je kryta z části plechem a z části eternitem, krovní konstrukce vaznicového typu.