myslivna Majdalena

Myslivna Majdalena je situována na travnatém pozemku, ohraničeném vzrostlým lesním porostem, zhruba v polovině vzdálenosti a v těsné blízkosti silnice, spojující Novou Říši a Krasonice. Jedná se o patrovou solitérní, původně barokní stavbu obdélného půdorysu se široce okosenými nárožími, zvýrazněnými pilastry s římsovou hlavicí ve vysokém řádu. Dřevěná dvoukřídlá šestitabulková okna, v přízemí orámovaná hladkými štukovými šambránami, jsou osazená v líci zdiva. Původní okno v okoseném nároží směrem k silnici byla zazděno. V patře jsou okna lemována šambránami s ušima a s klenákem ve vrcholu. Hlavní vchod v kamenném ostění se segmentovým nadsvětlíkem je situován v ose východního průčelí. V nadpraží vchodu je deska s minuskulním nápisem, pořízeným při příležitosti odsvěcení kaple a její přeměny na myslivnu v roce 1807. Po pravé straně od vchodu byla do cca roku 1972 umístěna kamenná deska od jaroměřického sochaře Josefa Kapina s textem, připomínajícím zdejší pobyt básníka Otokara Březiny. Strmá sedlová (až dlátová) střecha s koncovými zkosenými vazbami je v současné době kryta nově vyměněnou pálenou střešní krytinou bobrovkou se segmentovým řezem. Prosvětlení půdního prostoru je zajištěno v podélné ose střechy po jednom vikýři se sedlovou stříškou na každé straně. Středem hřebene vystupuje nad střechu jedno mohutné obdélné komínové těleso. K východnímu průčelí je přistavěný nízký přízemní objekt, krytý valbovou střechou se střešní pálenou krytinou bobrovkou se segmentovým řezem. Jedná se o původní presbytář kaple, sloužící v současné době obytným účelům. Na obnaženém východním obvodovém zdivu je patrné zaslepení původního okenního otvoru.