měšťanský dům

Samostatně stojící rohová přízemní budova uzavírá jižní stranu náměstí. Hlavní průčelí sedmiosé se vstupem na střední ose, východní průčelí čtyřosé, západní dvouosé. Vstup v hloubce rizalitového přístavku, završeného vysazeným trojúhelným štítem s trojicí oken se segmentovými záklenky. Na podezdívce domu spočívají plasticky orámovaná okna s reliéfní výzdobou pod nadokenními římsami, spojenými kordonovou římsou. V osách oken jsou v podstřeší obdélné otvory osazené perforovanými terakotovými kachlemi. Střecha nad profilovanou korunní římsou sedlová se zvalbením nad SV nárožím. Štíty vynesené stylizovanými konzolami, jižní prolomen oválným otvorem, západní dvojicí oken se segmentovými záklenky a okosenými špaletami. Podobné zkosení provedeno i na nárožích domu. Historickou součástí domu je též krátké dvorní křídlo na západní straně, zapojené nyní do novodobé dvorní přístavby. Dispozice pozměněna novodobými zásahy.