dům

Dům čp. 47: Volně stojící drobná stavba, která spolu s přilehlými kolnami tvoří půdorys ve tvaru písmene L. Dům je zděný, má hlazenou vápennou omítku, která je opatřena světle okrovým nátěrem, pouze okolo oken jsou malované hladké bílé šambrány. Hlavní jižní průčelí je jednoosé. V jediné ose je v přízemí osazeno dvojdílné okno a ve štítě malé okénko. Sokl je hladký s šedým nátěrem. Východní průčelí je opatřeno verandou vzniklou prodloužením přesahu střechy (vchod je z boku verandy a dveře jsou jednokřídlé novodobé). Západní průčelí je 3osé, ve všech osách jsou dvojdílná okna v bílých malovaných šambránách. Severní průčelí je bez otvorů. Střecha: sedlová, krytá bobrovkami. Interiér: novodobý, nezajímavý.