městský dům

Dvoupatrový nárožní dům ze smíšeného zdiva s výraznou šířkovou dispozicí. Klasicistní fasáda je ve vstupním průčelí šestiosá s šestitabulkovými pravoúhlými okny v profilovaných štukových šambránách. Nad okny v prvním patře jsou rovné suprafenesty, nad dvěmi okny střední části, která jsou sdružená, je jedna velká trojúhelníková suprafenestra. Suprafenestry nesou konzolky s tryglify, mezi kterými jsou štuková zrcadla s vykrojenými rohy. Okna mají profilované parapety s parapetními výplněmi obdélného tvaru, doplněnými vegetabilním ornamentem. Okna druhého patra mají parapety, kolem kterých se oblamuje parapetní římsa, jsou také v profilovaných šambránách. Přízemí zabírají dva pravoúhlé výkladce a uprostřed mezi nimi je osazen pískovcový, segmentově zaklenutý portál s odrazníky a výrazným klenákem. Po stranách portálu stojí pískovcové polopilíře, které na konzolách vynášejí menší balkon, zasahující obě střední okenní osy. Balkon má kovové klasicistní zábradlí z protínajících se železných profilů, se středovou kosočtverečnou kompozicí, podloženou šípy. Fasáda zelené barvy s bílými arch. prvky je horizontálně členěna pískovcovým obkladem soklu, výraznou profilovanou kordonovou římsou nad přízemím, parapetní římsou pod okny druhého patra a korunní římsou, vynesenou na konzolkách. Dále dům po celé ploše člení pásová rustika a v patrech nárožní štuková bosáž. Boční průčelí opakuje architektonické členění a prvky vstupního průčelí a je šestiosé s poslední osou se zaslepenými okny. V přízemí jsou ve dvou prvních osách zprava pravoúhlé výkladce v profilovaných šambránách a ve druhé pse zleva pravoúhlý vstup do domu bez ostění. Dvorní průčelí o pěti okenních osách je členěno parapetní římsou pod okny druhého patra, kordonovou římsou nad nimi a korunní římsou, stejnou jako na vstupním a bočním průčelí. Uprostřed přízemí osazen segmentově zaklenutý pískovcový portál s dvakrát odstupněnou profilací, klenákem s palmetou a kuželovitými odrazníky, v něm původní třídílné dřevěné dveře s nadsvětlíkem a prosklenými výplněmi. Střecha sedlová s nárožím, krytá eternitem a plechem.