městský dům

Jednopatrový řadový dům ze smíšeného zdiva, houbkově orientovaný, v pravo za domem zadní křídlo. Průčelí bez štítu, čtyřosé se čtyřtabulkovými okny osazenými do plochých štukových šambrán, v přízemí jsou okna opatřena novodobými, kovářsky zpracovanými mřížemi. Barva fasády je okrová, sokl, šambrány a profilovaná korunní římsa jsou vínově fialové. Ve druhé ose zprava osazen vstupní portál ze žlutého pískovce, zakončený polokruhově s výrazným klenákem s rytým zrcadlem a malými odrazníky. Vstupuje se k němu třemi novovodobými pískovcovými schody. V portále jsou osazena dřevěná dvoukřídlá vrata s historizujícím tvaroslovím. Dvorní průčelí je bez štítu, tříosé, a bez architektonického členění, ukončené korunní římsou. Střecha sedlová, krytá eternitem a plechem, krov vaznicové konstrukce, dvorek zatravněn.